Carlo Zwaan en Dorian Zwaan zijn het erover eens: “Vooral doorgaan zoals we nu bezig zijn, maar blijven kijken waar het beter kan. Dan pas ben je klaar voor de toekomst.” Duurzaamheid gaat voor ons verder dan kijken naar onze uitstoot van CO2. Het betekent voor ons ook een positieve impact hebben op de omgeving, met het oog op de volgende generaties. 

Middle section
In de videoreeks K3 voor morgen vertellen Carlo en Dorian over een duurzame toekomst voor Grondbank GMG (onderdeel van K3).

Toekomstbestendige gebieden maken, dat is wat we doen

Werken aan mooie projecten die we met grond en baggerspecie kunnen maken, dat doen we graag. Met kennis van zaken en gevoel voor de wereld om ons heen maken we gebieden toekomstbestendig. Met meerwaarde voor mens, dier en natuur. Daarbij is het zo hoogwaardig en optimaal mogelijk hergebruiken van grond en baggerspecie het doel. We ontzorgen onze opdrachtgevers en relaties, en kijken altijd naar oplossingen waar de maatschappij baat bij heeft. Want meerwaarde is er pas wanneer anderen die ervaren. Bijvoorbeeld door een bijdrage te leveren aan natuurontwikkeling, recreatie, geluidsreductie en bodemverbetering.

Dagelijks werken we in de grond. En dat schept verplichtingen, vinden wij. Bij alles wat we doen, kijken we dan ook vooruit naar wat we achterlaten. Het gaat om een positieve impact hebben op de omgeving, met het oog op de volgende generaties. 4 pijlers zijn daarbij belangrijk:

  1. leefomgeving en klimaatadaptatie
  2. uitstoot en energie
  3. duurzaam hergebruik grond/baggerspecie en duurzame relaties
  4. onze mensen

Carlo en Dorian: “Fijn samenwerken in een team en kijken naar de best passende oplossing voor grond en baggerspecie in heel Nederland. Dat is waar je het voor doet. Dat je het resultaat terugziet zoals hier op de natuurlijke geluidswal in Beuningen is supermooi! Duurzaamheid is meer dan het beperken van het aantal transportbewegingen en lokaal toepassen van grond en baggerspecie. Het draait ook om het opbouwen van duurzame relaties en met plezier naar je werk gaan.”